Fabrikanın-Açılışı Fabrika Alanı Fabrika Arazisi Kimin Fabrikanın Arşivi Fabrikaların Birleşimi Fabrikanın Bölümleri Fabrika Çalışanları Fabrikanın-Duraklaması Fabrikanın Güvenliği Fabrikanın Hissedarları Fab.nın İdare Meclisi Fabrika İşçisi Fabrikanın Jeeb'i Fabrikanın Kanunu Fabrikanın Kapasitesi Fabrikanın Kârı Fabrikanın-Kurucuları Fabrikanın Kuruluşu Fabrikanın Memurları Fabrikanın Muafiyetleri Fabrika Müdürleri Fabrika Nizamnamesi Fabrika Otomobilleri Fabrikanın Satılması Fabrikanın Tevsii Fabrikanın Yan Tesisleri Fabrika Treni Fabrikanın Yeri Fayton Fırınlar Filmler Fitre ve Zekat Fabrika Makinelerinin Komisyoncusu
A B C D E F G H ...I... K L M N O P R S Ş T U Y Z
Erinç Erdoğmuş
(01.08.1980 - 25.12.1983)

1940 yılında  Görele, Giresun’da doğdu. 1962 yılında  T. Şeker Fabrikaları AŞ’de kimya mühendisi olarak göreve başladı. Kronolojik sıra ile Elazığ, Turhal, Kayseri, Kütahya, Kastamonu, Adapazarı, Amasya, Alpullu, Burdur ve Genel Müdürlük’te her kademede eşi Feriha Erdoğmuş (kimya mühendisi) ile birlikte görev yaptı. 1996 yılında fabrika müdürü olarak emekli oldu. İki çocuk sahibi.
------
Erinç Erdoğmuş 1930 yılındaki ziyaretinde Fabrika'nın Anı Defterine  "not düşen" Atatürk'ün yazısını "pano haline getirten" kişi. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi için "Anı Defteri" maddesine bakılabilir. Kendisiyle telefonla yaptığımız görüşmede özet olarak şu bilgileri verdi:

"Öğretmen çocuğuyum. Babam daha sonra başöğretmenlik yaptı. Ailece Atatürk'ü severiz. Çocuklarımızı da öyle yetiştirdik. Atatürk, doğa ve insan sevgisiyle... Atatürk'ün doğumunun 100. yılı vesilesiyle  Anı Defteri'ndeki yazısını pano yaptıralım dedik. İlhan sanatkar bir çocuktu. Sadece yazıyı büyütmedi. Dekorasyon türü işleri, hep o yapardı. Tekirdağ'daki  Şeker Kampı'ndaki bütün dekorasyon işlerini o yaptı. 26 Kasım 1926 fabrikanın ilk Türk şekerini ürettiği tarihti. Bu yüzden o günün akşamında balo düzenlerdik. Balo'ya Edirne, Kırklareli valisi, askeri birliklerin komutanları gelirdi.
------
Adnan Doğu paşa helikopteri kendisi kullanırdı. Helikopterle sık sık Alpullu'ya gelir, Teliçi'ndeki Çocuk Parkı'na inerdi. Çok sevdiğim bir ağabeyimdi.
------
İlhan, 9 Kasım Alpullu'nun Kurtuluş Bayramı  için fabrikanın maketini yapmıştır. O maket bayramlardaki tören geçişlerinde kullanılmıştır. Maketten seyircilere halka şeker atılmış veya dağıtılmıştır. Bu maket çok beğenildi. Kırklareli valisi bana bizzat teşekkür etmiştir.
-------
Müdürlüğüm sırasında  Pancarköy'de askeri uçak düştü 53 asker şehit oldu.  Kendi insiyatifimle arazözü gönderdim. Oraya ilk biz ulaştık. Yaralılarla ilgilendik. Kolordu komutanı  teşekkür yazısı gönderdi. Sonra cenaze töreni oldu. İlhan'dan rica ettim. Ergene Köşkü'nün arkasındaki kauçuk ağacının yapraklarından çok güzel bir çelenk hazırladı. O Çelenk'i de çok beğendiler, takdir ettiler..
--------
Anı yazısının büyüttüğümüz panodan üçüncüsünü Ankara'ya genel Müdürlüğe gönderdik. Orada geniş bir hol vardır. O holün müzeye benzetilen en mutena köşesine koydular. Çok memnun oldular.
--------












Fabrika Müdürleri

 
0. Genel Müdür Hayri İpar  1. Dr. Herman Gutherz ---  2. Kazım Taşkent --- 3. Ali Şefik Bakay --- 4. Ahmet Yolaç --- 5. Recai Tuğrul --- 6. Fatin İfendiyaroğlu --- 7. Hulki Bektaş --- 8. Fevzi Öker --- 9. Celâl Kıpçak --- 10. Burhanettin Sezginer --- 11. Osman Bozok --- 12. Dündar Tekand --- 13. Süleyman Gencer --- 14. İbrahim Özbaşaran ---  15. A. Ceyhan Eyüpoğlu --- 16. Mustafa Sütmen --- 17. Bülent  Kocaaydın -- 18. S. Zeki Yiğit   19. Erinç Erdoğmuş -- 20. İsmail Kaymak   -- 21. O. Vural Akar ---  21. K. Gündüz Erciyes --- 22. K. Ender Sarıgöl --- 23. Halil Bostancı --- 24. İlyas Sekizelma - 25. Mehmet Demirel --- 26. M. Refik Kıran --- 27. Nihat Çalışkan --- 28. İsmet Girgeç ---  29. Fikri Cömert --- 30. Abdullah Kalenderoğlu --- 31. Emin Tanrıverdi --- 32. Hakan Çelik   33. Halit Ataser
alpullu-seker-fabrikasi-muduru-erinc_erdogmus-1
erinc_2
erinc_3