Alpullu âşığı bir insan...  Bu sitedeki bilgilerin önemli bir kısmını kendisinden temin ettim. Sadece ben değil, Alpullu hakkında kim bir bilgiye ihtiyaç duyarsa ona başvurur. Araştırmacılar, bilim adamları, öğrenciler, fabrika müdürleri, misafirler...

Alpullu hakkında yazılmış güzel bir şiiri var. "Alpullu Şiirleri" maddesinde değindim. Site incelendiğinde görülecektir ki neredeyse her maddede onun katkısı vardır. Sadece bilgi açısından değil, temin ettiği fotoğraflar, krokiler, çizimler açısından da... Kendisinden temin ettiğim bilgilerde atıflarım vardır. Gözden kaçırdığım veya  sehven atıf yapmayı ihmal ettiğim bilgiler varsa affımı istirham ederim.

İnsanlarımızın kadrini, değerini bilmiyoruz. Katkılarını, eserlerini bir süre sonra unutuyoruz. Oysa yaşatmalıyız... Çocuklarımıza, torunlarımıza örnek göstermeliyiz. Abide şahısları ancak bu şekilde üretebilir, sayılarını bu şekilde çoğaltabiliriz.

Zar-zor, özgeçmişini alabildim. Kendisinden söz etmeyi sevmiyor. Fakat tanımazsak yeni nesillere anlatacak hikayemiz olmayacak.

Kadri Ağabey... Sana her şey için, teşekkür ediyorum. Emeğine, Alpullu'ya yaptığın katkılara saygı duyuyor,  minnet ve sevgilerimi sunuyorum.

Kadri Özçetin'in Özgeçmişi

1947 yılında Bingöl'ün Genç kazasında doğdu. İlköğretime Düğüncülü Köyü'nde başladı. Babasının subay olması ve tayinleri dolayısıyla Anadolu'nun çeşitli yerlerinde bulundu, oraları görme fırsatı elde etti. İlkokulu Ağrı'da bitirdi. Ortaokulu 1963-64 döneminde, Alpullu'da  tamamladı. O zamanki adı Erkek Sanat Enstitüsü olan Kırklareli Meslek Lisesinden mezun oldu. Askerlik hizmetinden sonra 1971 yılında Alpullu Şeker Fabrikasına girdi.

Çalıştığı yıllarda değişik dernek ve cemiyetlerde görev aldı. Fabrikada yirmi iki yıl teknik ressam olarak çalıştıktan sonra 1993 yılında emekli oldu. Bu süre içinde aşınan, kırılan makine parçalarının imalat resimlerini çizdi.

Yetiştirdiği elemanın da fabrikadan emekli olması üzerine  tekrar göreve çağrıldı. Ek olarak, 2001-2007 seneleri arasında yedi yıl daha çalıştı. O yıllarda fabrikada daimi olarak vardiyalı  600 personel görev yapıyordu. Kantarlar ve bölgeler personeli dahil olmak üzere çalışan sayısı 1200 kişiye ulaşıyordu.

2007 yılından itibaren Alpullu'yla ilgili bilgi, veri ve fotoğraf toplamaya başladı. Zamanını büyük ölçüde, yaşamını geçirdiği Alpullu beldesini Türkiye insanlarına tanıtma ve Alpullu insanına yardımcı olma konusuna vakfetti.

Fabrikanın futbol takımı olan Şekerspor'un 1969'da kapanmasından sonra  1974 yılında Alpulluspor adı altında fabrikadan bağımsız yeni bir spor kulübü kurulmuştu. Kadri Özçetin 1975 yılından başlayıp 2005 yılına kadar  bu kulüpte idarecilik ve antrenörlük görevlerini yerine getirdi. Günümüzde resmi bir görevi olmamasına karşın, Alpulluspor kulübüne fahri olarak, maddi ve manevi yönden her türlü desteği vermeye devam etmektedir.

Alpullu Şeker Camii Koruma Derneğinde 1990-1995 yılları arasında görev yapmıştır. Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Özçetin, işçi arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Dilek Yapı Kooperatifinin muhasipliğini gerçekleştirmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.






.

Kadri Özçetin

 
Kadri Özçetin Alpullu
Kadri Özçetin Alpullu
Kadri Özçetin Alpullu
Kadri Özçetin Alpullu
Kadri Özçetin Alpullu
Kadri Özçetin Alpullu
Kadri Özçetin Alpullu
Kadri Özçetin Alpullu
Kadri Özçetin Alpullu
kadri özçetin alpullu
kadri özçetin alpullu
kadri özçetin alpullu
Kadri Özçetin Kalıp Şeker Kampanya Açılışı Kampanyalar Kanalizasyon Kantarlar Kantin Karabatak Karakol Karataş Yem Kardeş Köyler Kardeş Şehirler Kaynaklarım Kazan Dairesi Kelle Şekeri Kesme Şeker Keşan Kır Kahvesi Kırkdört Evler Kırklareli Kısım Maçları Kısmet Evleri Kış-Kıyamet Kimya Laboratuvarı Kireç Atıkları Kireç Dairesi Kooperatif Korugan Kosta Kuruş-Para Köprübaşı Köprüler Köy Adlarının Değişmesi Kum, Çakıl, Kil Kuraklık Kurban Bayramı Kurtuluşu Kuyruk Küp Şeker Küspe Küspe Havuzları Küşad-ı Resmî Kütüphane
A B C D E F G H ...I... K L M N O P R S Ş T U Y Z