Ziraat Bankası Alpullu şubesinde memur olarak çalışan Ersin Cengiz, beldede bir kütüphane açılması için fikir geliştirmiş, ön-ayak olarak girişimlerde bulunmuş.

2005 yılında Kırklareli valiliğinin oluru ve il kütüphane müdiresi Hilal Sıcak hanımın gayretleriyle açılmış.

Personel sıkıntısı nedeniyle uzun süre faaliyet gösterememiş, Belediye'ye devredilmiş. Bir rivayete göre dört ay, başka bir rivayete göre bir yıla yakın süre hizmet vermiş. Belki daha uzundur, ama en azından olay böyle algılanmış.

Belediye, kütüphane ile ilgilenme işini personeli olan Nurhayat hanıma devretmiş. Gündüz Belediyede çalışıyor saat 15.00'ten sonra kütüphaneye gidiyormuş. Yöntem verimli olmamış. Bu kez Kültür Müdürlüğü kütüphaneye başka bir personel atamış. Fakat yine verim alınamamış, sistem yürümemiş. İnsanlarımız, çocuklarımız kütüphaneyi etkin kullanamamışlar. Böyle olunca kitaplar Kırklareli Kütüphanesine geri alınmış.

Kütüphanenin yeri Stat Sokak'ta yer alan "Belediye Dükkanları'nın" üst katı imiş. Bugünlerde burası Belediye'nin deposu olarak kullanılıyor ve atıl vaziyette.... 
---
Kütüphane için yeni girişimler var. Nasıl sonuçlanacak merak ediyoruz. İlkokul ve ortaokulun herhalde kendi kütüphaneleri vardır. Kütüphane esas "halk" için gerekli. Fakat bizde
Halk Kütüphanesi kavramı oturmamıştır. Şundan dolayı. Toplumumuz kütüphanelerin öğrenciler için gerekli olduğunu düşünür. Yetişkin "halkın" kütüphaneye gitme sorunu yoktur...  Tüm Türkiye'de durum böyledir.
---
Yeni gelişmeler "kütüphane açma" ihtiyacını ortadan kaldırdı. İnternet ve dijital kitaplar kütüphaneleri cebimize getirdi. Google Play adı verilen cep telefonu apletiyle binlerce kitaba cebimizden ulaşabiliriz. Artık matbu kitaplar değil, dijital kitaplar çağına girdik.

Matbaacılar ve yayınevleri "kütüphane" konusunda ısrar ediyorlar. "Olmaz, kütüphaneler açılmalı" diyorlar. Ekonomik olarak varlıklarını sürdürme kaygısı...

Fakat dünya değişti, değişiyor. Bundan sonra sadece dijital kitaplar olacak ve her ihtimale karşı saklanan belirli sayıda fiziksel kopyaları.

1000, 2000 tane kitap basma  devri geçiyor, geçti. İnsanlar dijital ortamlarda bir kitabı 100.000 kez, belki çok daha fazla okuyorlar. Cebinden kolayca ulaşıp okumak varken Kütüphane'ye kim gider.

Sadece antik eserleri araştırmak için kütüphanelere gidilecek. Tarihi niteliği olan kütüphaneler elbette değerini yitirmeyecek, ama artık başka bir çağda yaşıyoruz ve kütüphaneleri fiziki binalarda değil dijital ortamlarda kuracağız. Yatırımlarımızı dijital ortamlara yapacağız.

Fiziki nitelikteki kitapların bundan böyle, evimde gereksiz yer işgal etmesini istemiyorum artık. Rafta aradığım kitabı buluncaya kadar, İnternetten çok daha kısa sürede istediğim bilgiye ulaşabiliyorum. çocuklarımız bunun farkında... Niçin kütüphaneye gitsinler ki...
---






.

Kütüphane

 
alpullu-kutuphane-1
alpullu-kutuphane-2
alpullu-kutuphane-3
alpullu-kutuphane-4
Kadri Özçetin Kalıp Şeker Kampanya Açılışı Kampanyalar Kanalizasyon Kantarlar Kantin Karabatak Karakol Karataş Yem Kardeş Köyler Kardeş Şehirler Kaynaklarım Kazan Dairesi Kelle Şekeri Kesme Şeker Keşan Kır Kahvesi Kırkdört Evler Kırklareli Kısım Maçları Kısmet Evleri Kış-Kıyamet Kimya Laboratuvarı Kireç Atıkları Kireç Dairesi Kooperatif Korugan Kosta Kuruş-Para Köprübaşı Köprüler Köy Adlarının Değişmesi Kum, Çakıl, Kil Kuraklık Kurban Bayramı Kurtuluşu Kuyruk Küp Şeker Küspe Küspe Havuzları Küşad-ı Resmî Kütüphane
A B C D E F G H ...I... K L M N O P R S Ş T U Y Z