Pancarların fabrika içine yollanmasının ardından personele ve misafirlere sabah kahvaltısı anlamında "mercimek çorbası" ikram ediliyor.
İlk açıldığı günden itibaren kesintisiz olarak devam eden bir gelenek...
Şeker pancarının işlenmesi için fabrika içindeki makinelere gönderildiği gün önce bahçede kurban kesiliyor, ardından törene katılan herkese ve çalışanlara çorba ikram ediliyor.
Törene; Şeker Fabrikası Müdürü, Ziraat Müdürü, İşletme Müdürü, Muhasebe Müdürü, Personel Müdürü, Şeker-İş Alpullu Şube Başkanı, fabrika ustabaşıları, emekli şeker fabrikası mensupları ile çalışan personel katılıyorlar. Bunun dışında milletvekilleri, vali, kaymakamlar, bölük komutanları, çevre ilçe belediyelerinin başkanları da oradalar. Ne kadar fazla "yetkili" getirebilmişseniz o kadar etkilisiniz, o kadar canlı bir tören yapmışsınız demektir. Aksi halde insanlar "sönük" bir tören olarak konuşacaklardır.
Törenlerin başlama saatleri değişik. Bazı yıllar sabah sekizde, bazı yıllar sabah 9.00'da ve bazı yıllar ise öğleden sonra 15.00'de zevatı kiramın saatlerine uyuluyor. Fakat genel uygulama açılışın "sabah" erken saatlerde yapılması....
- Armoni bandosuyla istiklal Marşı okunuyor,
- Cami hocası dua okuyor,
- Kurban kesiliyor.
- Müdür, vali, milletvekili açılış konuşmalarını yapıyorlar. Buna "Nutuk irad etme" deniyor.
- Kırmızı renkli kurdela 'Hayırlı ve Bereketli olsun" temennisiyle kesiliyor,
- Fotoğraflar ve videolar çekiliyor.
- Bando Alpullu Marşını çalıyor (1934 yılında).
- Çorba içmeye geçiliyor.
- Davetliler vedalaşıp ayrılıyorlar.
.
Kampanya Açılışı