Çok sayıda ve değişik nitelikte çeşmeler var. Bunların kategorize edilmesi gerekiyor. Mahalle Çeşmeleri, Park Çeşmeleri, Cami Çeşmeleri, Çarşı Çeşmeleri,  Demiryolu-İstasyon Çeşmeleri, Teliçi Çeşmeleri

Mahalle Çeşmeleri
1964-65 yıllarında mahallelere belediye tarafından çeşmeler yapılmaya başlandı. Çünkü insanlar uzak yerlerden evlerine su taşıyorlardı. Çeşmeler beş on sene kadar hizmet verdi. Ağ şeklinde su şebekelerinin ortaya çıkmasıyla birlikte sokak çeşmeleri kapatıldı. İnsanlar suları evlerine, mutfaklarına almaya başladılar. İlk yıllarda banyo ve tuvalete su çekmeyi düşünmemiştik veya pahalı bulmuştuk. Bu çeşmelerden orijinal görünümünü koruyan bir çeşme Samafor mahallesinde günümüze kadar gelmiştir. Bunun yıkılmaması, korunma altına alınması ne iyi olurdu. Hatta su bağlanarak insanların su içmelerine vesile olunması...

Çiftlik mahallesi çeşmeleri:  Birincisi, Zafer'lerinin bahçelerinin üst köşesine yapılmıştı. Temeli orada hala duruyor. Şimdi üzerine beton avlu yapıldı. Biz soyumuzu bu çeşmeden alırdık. Çok büyük sevinç olmuştu. İnsanlar artık uzaklara su almaya gitmeyeceklerdi. İkincisi fotoğrafçı Mehdi Ağabeyin evinin arkasına bir çeşme yapılmışdı. Apdullah Alacagöz anlatıyor: Tesisat çekilirken Belediye Başkanı Şükrü Simer geldi "Buraya su gelecek" dedi. "Su en çok kaç metre yukarıya çıkar" diye sordu. Yolun karşısındaki tepede su deposu vardı. Ben de "oraya kadar çıkar" diye cevap verdim. O da "doğru Aferim" diye cevap verdi. Üçüncüsü,  Murtaza Aga'nın kahvesinin önünde bir çeşme vardı.  Dördüncüsü, Çiftliğin önünde bir çeşme vardı, ama onu belediye yaptırmamıştı. O Çiftliğin yaptığı bir artezyendi sürekli akıyordu. Önünde su içmek için bakırdan yapılmış küçük bir tası olurdu. İlk okuldan dönerken o sudan mutlaka içerdik. Hem giderken hem de okul dönüşü su içirdik. Su içmeden gittiğimizi hatırlamıyorum.

Samafor Çeşmeleri:  Samforda da 10 civarında çeşme yapılmış, bir kaç tanesinin kalıntıları hala orada duruyor. İnsanlar hatırladıklarını şöyle saydılar:
- Savaş ağabeyin orada.
- Hasan Yaşar'ların orada.
- Caminin karşı köşesinde, Hasan Kayalar'ın evinin önünde... Hayvanların su içmesi için uzunca bir yalakı varmış. Çeşme yıkılmış olmasına karşın yalakın kalıntıları kalmış.
- Yakup Kahramanların orada uzun yalaklı bir çeşme vardı.
- Mehmet Sansallar'ın karşısında...

Park Çeşmeleri
Büyük Çamlık Çeşmesi. Büyük çamlığın altında... Hayır amaçlı olarak yaptırılmış.

Havuzlu Bahçe Parkı Çeşmesi. Büyük

Yanan Park Çeşmesi (26 Kasım Parkı). Büyük

Barış Parkı Çeşmesi. Büyük

Cami Çeşmeleri
Şeker Camii Bahçesindeki  Çeşme: Cami bahçesinde sıra dükkanlara doğru giderken küçük bir çeşme var, faal.

Samafor Cami Bahçesi Çeşmesi: Cami bahçesi içinde olan çeşme.

Mezarlık Çeşmeleri
İki şekilde bakabiliriz 2019 yılında bakım ve onarım görmeden önce ve onarım gördükten sonra...

Onarım görmeden önceki durum: Eski mezarlığın içinde 1 adet ve yeni mezarlıkta 4 adet çeşme var.

Eski mezarlıktaki hemen girişte ve faal... Üzerinde "Arap Hamitoğlu Seyfettin Tezgel hayratıdır, 2006" yazısı var. Babamın mezarındaki ağaçları sularken bu çeşmeden yararlanıyoruz.

Yeni mezarlıkta ise dışarıda bir adet kullanılmayan çeşme var. Hayır amaçlı olarak yapılmış.

Yeni mezarlık içinde ise üç adet çeşme var. Birincisi hemen kapı girişinde. Üzerinde Hatice Özçelik Hayratıdır" yazısı var. İkincisi mezarlığı orta bölümünde. Rahmetli Eniştem ve halamın mezarlarının tam karşısında.  Üçüncüsü ise mezarlığın alt tarafında.

Onarım gördükten sonraki durum: Mezarlık 2019 yılının Ramazan ayında Belediye Başkanı Erhan Ceylan zamanında esaslı bir bakım ve onarımdan geçirildi. Eski-Yeni Mezarlık kavramları kaldırılarak iki mezarlık birleştirildi. Bu kapsamda bazı çeşmeler iptal edildi ve onların yerine yeni çeşmeler yapıldı. Yeniden düzenlenen mezarlıkta iki yeni çeşme var. Bunlar İbrahim ve Meryem Ceylan hayratına kızı tarafından yaptırılmış.





.
Çeşmeler
 
Cadde ve Sokakları Çakmak Hattı Çalılar Camiler. Çamur Havuzu Çamaşırhane Çamlıklar Çarşı Çataklar Çeşmeler Çiçek Serası Çiçekler Çevre Kirliliği Çiftlik Çiftlik Mahallesi Çilingir Deresi Coğrafi Bilgiler Çorlu Çöplüğü
A B C D E F G H ...I... K L M N O P R S Ş T U Y Z